Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Muziek deal

Muziek en liefde Muziek en liefde

Fantastische kennismaking!

Out-of-the-box deal binnen een training empowerment Gemeente Amsterdam: Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, kan je op zoveel verschillende manieren realiseren.

Ik ontmoet een deelnemer voor mijn volgende training voor een kennismaking. Positieve energie en muzikaliteit vullen de ruimte direct. We raken in gesprek over zijn passie; muziek. Schrijf jezelf je teksten voor muziek? Niet altijd, mijn hart ligt echt bij het maken van muziek. Hoezo? Schrijf jij teksten? Ja, ik schrijf graag.

Er verschijnt een grote lach aan de andere kant van de tafel. Ok, laten we een deal maken. Jij schrijft een tekst en ik maak de muziek! Deal 🙂

De blogtekst “Muziek en Liefde” is de tekst die de deelnemer heeft ontvangen. De training duurt nog een aantal weken. Hij heeft aangegeven dat hij een perfectionist is in zijn muzikale proces. Zodra hij tevreden is en zijn muzikale proces heeft afgerond, vind je hier zijn uitwerking.

Muziek en Liefde

Mijn ziel word geraakt door de prachtige klanken van muziek die de ruimte in alle kleuren lijken te vullen. Mijn kamer lijkt een schilderspalet waarmee zojuist mijn kleurrijke wereld is geschilderd.

De trillingen en de tonen voel ik in alle intensiteit door mijn lichaam in golven bewegen. De golven raken met een tedere aanraking mijn diepste gevoelens. Voorzichtig en respectvol komen ze dichterbij.

Angst voor wat de trillingen en de tonen van muziek bij mij teweeg kunnen brengen, heb ik al lang niet meer. Op een wolk lijk ik te zweven in de prachtige wereld die ik mijn gevoelsleven mag noemen.

Ondersteund door de pure klanken van instrumenten, word ik opgetild. Ik zweef, voel me vrij en zo intens compleet. Zwevend boven de wereld en volledig in vrijheid in mijn eigen wereld.

Woorden zijn zo nietig om ook maar een kleine weerspiegeling van mijn ziel te beschrijven. Ik voel zo intens veel liefde. Liefde voor mezelf. De hoeveelheid overweldigt me. Pianoklanken weten me te raken en tranen van ontroering, lopen langzaam over mijn wangen.

Neerkijkend vanaf mijn wolk naar de wereld, realiseer ik me dat deze wereld zoveel liefde nodig heeft. Woede, afgunst en verdriet lijken in overvloed aanwezig te zijn.

Liefde is het meest pure en waardevolste bezit om in deze wereld te kunnen leven. Liefde is als een geschenk waarmee je een ander zijn leven kan verwarmen en verzachten.

Liefde kan je niet leren. De handleiding vind je niet in boeken. Liefde zit niet in je hoofd. Je denkt er niet over na. Liefde voel je. Je kan liefde pas aan anderen geven, als je eerst in alle intensiteit de liefde voor jezelf en jouw leven hebt gevoelt.

Voel en beleef de klanken in muziek. Vind jezelf en jouw wolk. Ervaar en beleef in een andere dimensie wat je allemaal kan voelen. Zweef en voel je vrij.

De golven van de muziek benaderen je voorzichtig en respectvol. Wees niet bang. Liefde voor jezelf is het meest intense stuk van je ziel, dat je in alle eenvoud met muziek kan bereiken.

21 jan 2021

Het gevecht van je leven

Zo ben je papa en niet veel later neem je afscheid †R.I.P.…

transformeren ontdekken avontuur met de nieuwsgierigheid van een kind
20 jun 2024

Transformeren

Ben jij een ware onderzoeker, avonturier of ontdekkingsreiziger?Transformeren Doet het pijn? Een…

Written by

clevercoach