Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Diepgang

Op zoek naar diepgang Diepgang

Diepte, verdieping, diepgang

– Hoe vaak ontmoet jij mensen die op zoek zijn naar de vraag achter de vraag?

– Hoe vaak ontmoet jij mensen die daadwerkelijk en oprecht geïnteresseerd zijn in het antwoord dat jij geeft?

– Hoe vaak ontmoet jij mensen die oprecht en met volle aandacht kunnen luisteren?

Hoeveel diepgang kan je realiseren in gesprekken, wanneer je al deze vragen met een negatief antwoord hebt moeten beantwoorden.

Bewegen aan de oppervlakte lijkt voor velen veilig. Alleen weet je wat beangstigend is; alle onderliggende niet uitgesproken en niet verwerkte emoties liggen allemaal in de diepte.

Uiteraard is een ieder vrij om eigen keuzes te maken. Wanneer ik om me heen kijk, zie ik steeds meer mensen zich naar de oppervlakte bewegen. Het lijkt haast een opgelegde wens van velen te zijn om diepgaande en confronterende vragen te willen ontwijken en mijden. Gewoon te leven, geleefd te worden en ik vraag me op momenten dan ook daadwerkelijk af óf de keuze voor de oppervlakte bewust gemaakt word.

Hoe zou het zijn als mensen daadwerkelijk op bovenstaande vragen volmondig; vaak, veel of altijd zouden kunnen antwoorden. Volgens mij zou het diepte, verdieping en diepgang brengen, die voor een intense verbinding met elkaar zorgt.

Mensen zijn van nature op zoek naar verbinding met elkaar in relaties, vriendschappen, kennissen en familiebanden. Het voelen van verbinding is er in vele soorten;

– Soms heb je behoefte aan een oppervlakkig gesprek, even geen diepgang of vragen.
– Soms heb je behoefte aan warmte en een knuffel en geen woorden.
– Soms heb je behoefte aan een arm om je heen, bemoedigend en vol vertrouwen en geen woorden.

– Soms zoek je een luisterend oor voor de momenten dat je daadwerkelijk gehoord zou willen worden. Zonder oordeel van de ander, zonder voorbeelden van de ander uit eigen ervaringen, zonder interpretaties en daadwerkelijk in alle rust en ruimte gehoord en vooral gezien worden om wie jij bent.

Zou het dan voor deze momenten niet ongelofelijk waardevol zijn om de eerder genoemde bovenstaande vragen volmondig met vaak, veel of altijd te beantwoorden.

Koester degenen in jouw leven, die daadwerkelijk met volle aandacht de tijd en de ruimte nemen om naar jou te luisteren. Zij brengen jou de diepte, verdieping en diepgang die jij verdient op de momenten dat jij het nodig hebt.

Pesten stopt niet vanzelf
03 jan 2016

Pesten

Pesten stopt niet vanzelf Stop pesten, doorbreek patronen en maak pesten bespreekbaar!…

04 mrt 2016

Onderprikkeling

Balanceren tussen onder- en overprikkeling Balans houden als je hooggevoelig bent kan…

Written by

clevercoach