Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Veranderingen

Veranderingen; dé constante factor in het leven Veranderingen

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Vaak doorloop je ongemerkt diverse vaste patronen op een dag. Het geeft structuur aan je leven en een gedegen basis waar vanuit jij kan en wil functioneren. Veilig, geborgen en bovenal vertrouwd.

Op het moment dat je iets voor het eerst doet, zet je een stap buiten jouw eigen comfortabele manier van leven. Het is spannend, adrenaline gaat door je lijf én je word weer even op scherp gezet.

Vaak zorgt deze stap ook voor een tricker bij jezelf. Emoties waar je, binnen veiligheid en geborgenheid, minder direct mee geconfronteerd word zijn nu direct voelbaar.

Vragen die vaak al snel naar boven komen:
– Wat als het me niet lukt?
– Wat zouden anderen ervan vinden?

De vraag “Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan” zorgt dan ook vaak voor de nodige opschudding in trainingen en coaching. Waarin de gegeven antwoorden erg verschillend zijn.

Niet iedereen houd van veranderingen. Niet iedereen houd ervan om zijn grenzen te verleggen óf te onderzoeken. Terwijl anderen juist deze elementen nodig lijken te hebben om volledig in hun eigen kracht te staan. Er is dan ook geen sprake van goed of fout.

Stel jezelf eens de vraag “Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?”. Voel je je comfortabel bij het gevoel dat dit lang geleden is óf voel je je uitgedaagd door de vraag om heel snel iets voor het eerst te gaan doen.

Zolang jij van jezelf weet wie je bent en wat jij in jouw leven zou willen, dan weet je ook dat jouw gevoel je nooit in de steek laat. Uiteindelijk zal je altijd de keuzes maken die voor jou de juiste zijn. Soms nog niet concreet, tastbaar, praktisch of direct uitvoerbaar.

Laat je nooit tegen houden door anderen, jouw eigen angsten of onzekerheid. Wanneer jij hebt besloten om wel/ niet iets voor het eerst te gaan doen, dan is dat omdat jij voor jezelf deze keuze vol overgave hebt gemaakt.

Jouw angsten en onzekerheden kan je overwinnen. Je kan tenslotte zoveel meer dan jezelf denkt. Wanneer anderen jou zien, zoals jij jezelf ziet, dan zullen zij jouw gemaakte keuzes uiteindelijk altijd accepteren.

04 jan 2016

Anders

Anders zijn Ken je dat gevoel? Anders zijn. Stel je voor iemand…

03 jan 2016

Rijkdom

Rijkdom; is lief zijn voor jezelf Hoe zie jij jouw rijkdom? Rijkdom…

Written by

clevercoach