Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Leegte

Leegte; herken je dat gevoel?Leegte

Leegte voelt afgevlakt zonder levenslust

Soms, volledig vanuit een onverwachte hoek, word je overvallen door een enorm gevoel van leegte.

Gaten die letterlijk in jezelf zijn geslagen door gebeurtenissen in je leven. Voor de een is dat een heftige ruzie, voor de ander een burn-out of een traumatische ervaring. De momenten herken je, wanneer je de eerste hebt ervaren in je leven.

Radeloos en verloren observeer je de wereld. Alles lijkt letterlijk door te draaien. Jouw starende blik naar buiten; auto’s, fietsers en mensen lopen voorbij. Iedereen lijkt door te gaan met waar die mee bezig is, terwijl jouw wereld letterlijk stil staat. Niet te bevatten.

Woorden worden om je heen gesproken. Ergens in de verte hoor je de geluiden van stemmen. Het klinkt als geroezemoes. Jouw naam signaleer je, terwijl je nog amper op je benen kan staan. Je lichaam blokkeert, voelt verdoofd, woorden maken kost moeite en stil zijn lijkt het enige wat lijkt te kloppen. Volledig in jezelf gekeerd. Duizelingen komen omhoog. Je probeert te denken. Alle logische gedachten waar je je normaal eenvoudig toe kan zetten, lijken overschaduwt door een schim van mist.

Niets lijkt er nog toe te doen. Alle dingen waar je je gisteren nog druk over kon maken, lijken nu zover weg en vooral ontzettend nietig. Je staart in de ruimte en word overvallen door het sterke gevoel van onrecht; het is niet eerlijk.

Oprechte woorden, warmte en liefde van je dierbaren zijn fijn. De intensiteit waarmee je dit eerder kon beleven, weet je. Alleen voel je het nu even niet meer. Deze leegte voelt afgrijselijk ver weg van de persoon die je als jezelf kent. Je verliest een stuk van jezelf.

Je lichaam en geest zijn sterk. Vaak zoveel sterker, dan dat jezelf nu denkt. Terugkijkend op deze gaten en leegtes zal jezelf afvragen; hoe ben ik door deze periode heen gekomen? Je zal stukken missen of simpel weg niet meer weten. Probeer jezelf dan niet te kwellen en je uiterste best te doen om alles te herinneren. Je hebt de leegte overleefd, dat is het aller belangrijkste.

Ondanks de leegte, wil ik je meegeven dat je niet alleen een stuk van jezelf verliest. Uiteindelijk win je een nieuw stuk voor jezelf. De gaten blijven, het gevoel van leegte zal je op momenten nog overvallen. De kracht in jezelf leer je kennen. Radeloos, machteloos en troosteloos je zal ze overwinnen ook al voelt het nu nog alsof jouw wereld stil staat.

Pesten stopt niet vanzelf
03 jan 2016

Pesten

Pesten stopt niet vanzelf Stop pesten, doorbreek patronen en maak pesten bespreekbaar!…

Balans opmaken
03 jan 2016

Balans opmaken

Balansen in jouw persoonlijke leven Hoe maak jij jouw balans op? Bewust…

Written by

clevercoach