Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Drijfveer

Mijn persoonlijke drijfveer

Wat bijna niemand tót vandaag over mij wist

Sterke persoonlijkheid met een enorme gedrevenheid. Waar komt toch je enorme gedrevenheid vandaan?

Het is een vraag, die me in mijn hele leven al vaak is gesteld. Ik heb ook gemerkt en ervaren dat het een vraag is, die mijn opdrachtgevers, klanten en mensen in mijn omgeving echt kan bezig houden. Velen van jullie heb ik zien en horen puzzelen. Verrassende puzzelstukken zijn mij voorgelegd. Alleen is er niemand geweest, die de puzzel in elkaar kon leggen. En eerlijk? Dat begrijp ik, want het zegt ook veel over mij.

Bedachtzaam en afwegend kan ik tenslotte zijn in de boodschappen, die ik bewust communiceer. Afwegingen maak ik over de impact die het kan brengen aan de andere kant. Beredenerend en overwegend. Zal ik wel, kan ik wel óf kan ik niet. Allemaal gedachten. Allemaal hoofd en vooral veel denken. En als ik iets niet volledig ben, dan is het een sterk beredenerend, nadenkend, piekerend hoofd mens. Sterker nog. Ik ben in alles wat ik doe een sterker intuïtief intens gevoelsmens.

Ik wil jou graag vertellen wat mijn persoonlijke drijfveer is voor Clever Coaching. En realiseer me nu direct, dat ik dan een aantal taboes zal moeten doorbreken. Taboes, die jammer genoeg nog steeds aanwezig zijn in onze maatschappij. Taboes die je vertellen wat je als ondernemer wél of niet moet doen. Taboes over onderwerpen waar je wél of niet over praat. Taboes over onderwerpen waar helaas nog veel angst en schaamte over bestaat. Ik doorbreek vandaag vol vanuit mijn gevoel een aantal van deze taboes, zodat ik jou kan vertellen wat mij drijft om voor jou hét verschil te maken.

Mijn aardbeving

Mijn wereld schud op zijn grondvesten. Ik belande op het politiebureau en kwam in aanraking met slachtofferhulp. Thuis vertelde ik mijn moeder, dat deze gebeurtenis mijn leven zou veranderen. Ik wilde meerwaarde bieden in de wereld. Er zijn voor anderen. Anderen inspireren, motiveren en stimuleren om nooit het geloof en vertrouwen in hun zelf te verliezen. Ik voelde liefde door mijn hele lichaam stromen en straalde met sprankelende ogen. De wijze woorden van mijn moeder hoor ik nu nog, als ik terug denk aan dit moment; “Meisje, prachtig! Alleen is het nu belangrijk om eerst aan jezelf te denken.” Wat ik deed op het politiebureau? Aangifte.

Ik ben ervaringsdeskundige in seksueel misbruik.

Letterlijk sprakeloos

Ik gaf een training van 2 dagdelen. Eentje in de ochtend en in de middag zou ik nog een training geven. Tijdens de middagpauze belde ik een vriend van mij. Er gebeurde iets raars. Ik kwam niet meer uit mijn woorden en kon géén goede zinnen meer maken. Woorden; ik hoefde er nooit over na te denken. Ik raakte compleet in paniek. Géén zinnen meer kunnen maken en woorden die ik niet meer kon bedenken. Zou dit het einde zijn van mijn bedrijf? Een trainer-coach zonder woorden en zinnen…

“Haal adem!”, hoorde ik aan de andere kant van de telefoon. In mijn hoofd waren de zinnen compleet. Alleen het duurde voor mijn doen verschrikkelijk lang voordat er iets uit mijn mond kwam. Hij gebood me direct om de training in de middag te cancelen. Tranen vloeiden over mijn wangen. De hele rit in de auto naar huis bleef hij tegen mij praten. Hij stond thuis klaar om met mij naar de huisarts te gaan.

Ik schreef op een briefje aan hem de volgende tekst: “Deze ervaring maakt mij uiteindelijk een nog betere coach”. En ik tekende er een heel groot hart om heen. Naast het hart schreef ik de volgende tekst: “Ik kan mensen nu nog beter begrijpen, motiveren en inspireren. Het maakt mij sterker.” De bezorgde vriend keek mij aan met ogen vol ongeloof. Laten we eerst maar eens kijken wat de huisarts te vertellen heeft. Diagnose van de huisarts; zeer zware hersenschudding en zwaar fysiek letsel.

Ik ben ervaringsdeskundige in huiselijk geweld.

Alles kwijt behalve mezelf

Ik bouwde verder aan mijn droom en dat voelde fantastisch. Een nieuw pand met ontzettend veel mogelijkheden voor Clever Coaching. Ideeën voor nieuwe workshops, trainingen en coaching alles ging als vanzelf. Totdat een makelaar nieuwe huurders in mijn andere woning die nog te koop stond bemiddelde. Vrij snel had ik in de gaten, dat er iets niet klopte. Ik bezocht mijn woning. Compleet vernield, uitgeleefd en alle liefde die ik in deze woning had gestopt was verdwenen. Met tranen in mijn ogen heb ik de ellende aanschouwt. De beelden van televisie, die je misschien wel kent, waren er echt niets bij.

Ik raakte in een betrekkelijk korte periode alles, in de breedste zin van het woord, volledig kwijt. Behalve mezelf. Ik wist door mijn eerdere ervaringen direct, dat ook deze ervaring zou bijdragen aan mijn persoonlijke groei en dat ik vanuit mijn hart nu nóg meer voor mensen zou kunnen betekenen.

Ik ben ervaringsdeskundige in oplichtingspraktijken.

Mijn drijfveer: Ik wil hét verschil maken voor jou

Ik verloor mijn eigenwaarde én hervond mijn eigenwaarde. Ik incasseerde fysiek klappen én herstelde. Ik verloor bijna alles én ben weer opnieuw aan het bouwen. Er is één ding dat ik in deze bewogen periodes nooit ben kwijt geraakt; mezelf.

Ik wil de wereld mooier maken vanuit mijn stralende liefdevolle hart voor mensen. Mensen mogen inspireren, motiveren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, dat was mijn droom én ik leef mijn droom. Ik voel me intens verbonden met jullie en al jullie persoonlijke verhalen.

Kippenvel ontstaat iedere keer op mijn armen, als ik iemand onder “mijn hoede” zijn of haar eigen groei zie maken. Tranen van ontroering kunnen me overvallen, als mijn klant zelf nog niet gelooft dat ze zelf de stappen in persoonlijke ontwikkeling hebben gemaakt. Trots ben ik op iedere klant, die het vertrouwen in zichzelf weer hervind. Ik voel me een gezegend mens, dat ik mijn positieve liefdevolle energie vanuit mijn hart voor jou mag inzetten.

Idealist en een dromer. Veranderingen beginnen bij jezelf én dat heb ik in alle opzichten zelf als ervaringsdeskundige ondervonden. Ik wil daarom een verschil maken in deze wereld. En ik wil hét verschil maken voor jou, door volledig mezelf te zijn.

Hoe ik voor jou het verschil maak?

 • Ik wil jou laten stralen, zoals je nog nooit hebt gestraald
 • Ik wil jou trots rechtop zien lopen, zoals je nog nooit hebt gedaan
 • Ik wil jou intens geluk brengen, zoals je het nog nooit hebt gevoelt
 • Ik wil jou laten thuiskomen in jezelf, zoals je nog niet bent geweest
 • Ik wil jou intens laten voelen, zoals je nog nooit hebt gevoelt
 • Ik wil jou balans in je leven geven, zoals je die nog nooit hebt ervaren
 • Ik wil jou positiviteit brengen, zodat je de kracht in jezelf gaat ontdekken
 • Ik wil jou de energie geven, zodat jij altijd de volgende stappen kan maken
 • Ik wil jou het vertrouwen geven, zodat jij de hele wereld aan kan

Ik wil mijn liefdevolle hart blijven inzetten voor jou. Zodat jij in elk opzicht mag voelen, dat jij vol overgave jij mag zijn!

“Anders zijn; is jezelf durven zijn”

Inspirerende groet,

Hilda

28 feb 2016

Clever Bedrijfsnaam

Clever bedrijfsnaam ‘Clever-Coach-ing kan natuurlijk altijd nog’ Het voelt als even reizen…

04 jan 2016

Vooruitblik 2016

Vooruitblik 2016  Wat staat er op de agenda bij Clever Coaching in…

Written by

clevercoach

2 Comments

 • L
  5 februari 2017

  Wow… Wat enorm herkenbaar, ook het stukje over autodidact. Ik sta in de startblokken om mijzelf te erkennen als ” coach” … Zonder diploma! Maar wel met het gevoel ( dat ik nog onderdruk) dat ik dit kan, wil … En de energie die uit mij weg stroomt als ik dan zo’n proefles van een coachings opleiding ” doorwerk” en denk: dit kan echt de weg niet zijn.
  Ik Googelde intuïtief op ” autodidact coaching ” en kwam bij jouw blog terecht. En dan maakt mijn hart een sprongetje en denk ik heel stiekem, joh… Kan ik dan toch coachen zonder zo’n opleiding te volgen waar ik totaal geen enthousiasme bij voel.

  Dankjewel 🙂 je inspireert!!

  • clevercoach
   6 februari 2017

   Dank je wel voor je mooie en pure reactie. Ik hoop oprecht dat je voor jezelf de keuze maakt om de coach in jezelf te omarmen. Op het moment dat jouw hart een sprongetje maakt, dan voel en ervaar je dat je in de voor jou juiste richting aan het oriënteren bent. Je hart maakt tenslotte niet voor niets een sprongetje 😉 Dus ik zou zeggen; niet negeren en/ of onderdrukken. Probeer voor jezelf de volgende stap te zetten, zodat je vol overgave jouw pad in kan slaan en de coach in jezelf kan gaan voeden en ontwikkelen. Coachopleidingen zijn er veel en de verschillen zijn groot. Mocht je de ambitie hebben om zelfstandig te gaan coachen, dan zou ik je toch adviseren om een basis coach opleiding te kiezen. Je kan je dan namelijk aansluiten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Voel je vrij om mij te mailen, zodat ik eventueel met je mee kan denken welke basis coach opleiding wel bij je zou kunnen passen. Geniet in de tussentijd van je intuïtie, gevoel en het voelen van je hart. Ik ben ervan overtuigd dat deze combinatie je altijd brengt wat bij je past 🙂

Comments are closed.