Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Clever Bedrijfsnaam

Clever bedrijfsnaam

‘Clever-Coach-ing kan natuurlijk altijd nog’

Het voelt als even reizen door mijn ondernemerstijd.

Ik weet nog als de dag van gisteren, dat ik mijn bedrijf ging starten en dat ik een naam moest bedenken. En vanuit het niets passeerde mijn jongste broertje in het voorbij gaan en zei; ‘Clever-Coach-ing kan natuurlijk altijd nog’. Hij liep verder en ik sprong uit mijn stoel. Geniaal! Alleen was ik mij toen nog niet bewust, dat Clever op een dag voor mij een extra dimensie zou krijgen.

‘Clever’ krijgt voor mij een extra dimensie

Vandaag tagt een andere ondernemer mij in een post op LinkedIn. De foto waarin ik word getagd heeft, met het woord ‘CLEVER’ groot op mijn scherm, natuurlijk direct mijn aandacht. Ik begrijp de tag van de andere ondernemer dan ook erg goed. Leuk, als anderen met je mee denken en je attenderen op een post.

In de post staat namelijk letterlijk een groot gedeelte van mijn bedrijfsnaam beschreven. Sterker nog, de betekenissen van de letters benadrukken ook nog eens een keer spot-on mij als ondernemer en mijn dienstverlening.

  • C-Communicatie, het gaat om begrijpen
  • L-Leiderschap, het gaat om beïnvloeden
  • E-Engagement, het gaat om voelen
  • V-Verbondenheid, het gaat om delen
  • E-Eigenaarschap, het gaat om willen
  • R-Resultaat, het gaat om doen

Ik voel direct de inspiratie opkomen om een column te gaan schrijven. Simpelweg, omdat ik me kan verplaatsen in de gegeven betekenissen bij de letters. Uiteraard kan ik niet gaan schrijven, zonder dat ik de nodige research doe. Geprikkeld door mijn nieuwsgierigheid ga ik op onderzoek uit.

Clever bedrijfsnaam

Wie en/ of welke organisatie gebruikt ‘Clever’ als een methodiek?

Ik ontvang niet veel later een uitnodiging op LinkedIn van degene die de post en de foto op LinkedIn heeft geplaatst. Het maakt het researchen naar informatie voor mij een stuk makkelijker. We sturen de nodige berichten naar elkaar en ik lees nog een aantal blogteksten. Al vrij snel heb ik een redelijk compleet van het woord ‘Clever’ en de toepassing hiervan.

‘Clever’ word niet gebruikt als methodiek. CLEVER word letterlijk als ‘Roadmap’ gebruikt in de programma’s van de organisatie. Het is dé weg waarlangs zij werken om veranderingen in het bedrijfsleven te realiseren.

De roadmap CLEVER word gebruikt door Special Forces In Business (SFIB). SFIB slaat een essentiële brug tussen de leiderschapservaringen van officieren van de commando’s en mariniers naar de management lagen in het bedrijfsleven.

Enthousiast over SFIB

De brug die SFIB slaat naar het bedrijfsleven maakt mij als professional ontzettend enthousiast. Leiderschapservaring van zeer ervaren officieren die in uitzendgebied hebben gediend zijn absoluut een meerwaarde voor het bedrijfsleven.

  • Hoe realiseer je verdieping in verbinding/ samenwerking in jouw team?
  • Hoe zorg je ervoor dat je rust behoud in jouw team in stressvolle situaties?
  • Hoe werk je met jouw team efficiënt toe naar de gewenste resultaten?
  • Hoe kan je jezelf versterken in jouw leiderschap/ communicatiestijl?

De roadmap ‘CLEVER’ van SFIB legt een gefundeerde weg voor leidinggevende en managementteams in het bedrijfsleven. Het gevoel van eenheid en vooral verbondenheid bij commando’s en mariniers is onbeschrijfelijk sterk. Alleen al het realiseren van deze verbondenheid op een willekeurige werkvloer in het bedrijfsleven is een enorme verrijking.

Zie je SFIB dan niet als concurrent?

Nee. Ik zie overlap in mijn eigen dienstverlening en de dienstverlening van de SFIB. Alleen ben ik géén officier bij de commando’s of mariniers geweest. En andersom heb ik samen met mijn team bij Clever Coaching weer andere ervaringen dan de zeer ervaren officiers.

V: Verbondenheid, het gaat om delen. Ik geloof als ondernemer in delen, samenwerken en elkaar versterken. De ‘V’ uit CLEVER van de SFIB, deel ik dan ook graag met de SFIB.

Trots op ‘Clever’ in mijn bedrijfsnaam

Na deze voor mij fantastische ‘Roadtrip’ in mijn weekend ben ik ontzettend trots op ‘Clever’ in mijn eigen bedrijfsnaam. Ik heb zelf verscheidene militairen mogen coachen in de afgelopen jaren. En door de gelegde link met SFIB beleef ik vandaag weer even het plezier van de prachtige doorlopen coachtrajecten.

De communicatiestijl van militairen is namelijk echt anders; efficiënt, duidelijk en direct. Het waren voor mij de coachtrajecten waar ik zonder ‘strikjes’ en ‘plakplaatjes’ kon communiceren. Sterker nog; ‘Ik werd vaak uitgenodigd om de meest directe, provocatieve en confronterende coachstijl bij hun in te zetten’. Iedere keer weer een aangename afwisseling in mijn coach werkzaamheden.

Clever in mijn bedrijfsnaam heeft voor mij vandaag dan ook een andere betekenis gekregen. Ik had 5 jaar geleden nooit kunnen bedenken dat er een organisatie zou zijn, die CLEVER als roadmap zou gebruiken in hun dienstverlening.

De link tussen de roadmap van de SFIB en mijn Clever bedrijfsnaam, verbind ik dan ook graag met elkaar in deze column.

17 jun 2016

Jubileum

Jubileum feest bij CleverCoaching 5 jarig jubileum, wat een mijlpijl! Clever Coaching…

24 feb 2016

Veelzijdigheid

Jongleren met veelzijdigheid Ik ben veelzijdig en daar ben ik ontzettend blij…

Written by

clevercoach