Clever Coaching

Inspiratie & Verdieping

Pesten

Pesten stopt niet vanzelfPesten stopt niet vanzelf

Stop pesten, doorbreek patronen en maak pesten bespreekbaar!

Ondanks de toenemende aandacht vanuit de politiek en media nog steeds aan de orde van de dag.

Iedereen is geschokt wanneer de nieuwsberichten van pesten met de dood als gevolg naar buiten komen. De vraag die dan vaak snel volgt: “Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen?”.

Volgens mij is het de vraag hoe het kan dat deze vraag pas gaat leven op het moment dat pesten de media of de aandacht van de politiek krijgt. Pesten is nooit weg geweest. Het lijkt een constante factor die op verschillende manieren de paden in het leven van een mens kruist.

Je kan pesten niet toewijzen aan een bepaalde generatie, leeftijd of cultuur. Om andere facetten nog maar buiten beschouwing te laten. Op het moment dat pesten de media haalt worden er allerlei verschillende oorzaken gezocht. Oorzaken voor het gedrag van pesters en de verbazing waarom het slachtoffer geen hulp heeft gevraagd.

Er verschijnen documentaires, artikelen in de krant, filmmateriaal op YouTube en het onderwerp Pesten is binnen no-time trending topic in Social Media. Iedereen ventileert zijn of haar eigen visie en mening over pesten. De aandacht is goed alleen rest mij de vraag; “Wat heeft het opgeleverd voor degene die vandaag de dag nog gepest worden?”.

Pesten vraagt niet alleen aandacht van ons op de momenten dat de media en de politiek er aandacht aanbesteden. Nee, pesten zou dagelijks onze aandacht moeten hebben. Wij kunnen allemaal onze eigen bijdrage leveren om pesten tegen te gaan. Simpelweg door alert te zijn en onze ogen te openen voor elk signaal, hoe subtiel ook. Maak pesten bespreekbaar.

Tegenslag
03 jan 2016

Tegenslag

Tegenslagen; uitdaging én leermoment Help! Een tegenslag en nu? Ieder mens word…

03 jan 2016

Rijkdom

Rijkdom; is lief zijn voor jezelf Hoe zie jij jouw rijkdom? Rijkdom…

Written by

clevercoach