Talentontwikkeling dromen durven doen

Talentontwikkeling: Dromen, durven & doen

CleverCoaching ondersteunt jongeren in hun talentontwikkeling. Jayson is één van de jongeren die Iwan en ik samen ondersteunen. Hij is jong en heeft talent. Om het optimale uit zijn talent te halen ondersteunen wij zijn dromen en zetten deze om naar praktische stappen. Stap-voor-stap leren wij hem werken met zijn talent. Niet alles gaat altijd zo snel als je zou willen. Dromen is goed, focus vast houden nog beter en er stap voor stap naar toe werken, dat werkt het aller beste. Met ruimte om te leren en ook rust en ruimte voor jezelf. Groeien en ontwikkelen én ook vallen, leren en opstaan. Het is een leerzaam proces dat bestaat uit hard werken en talenten de ruimte geven om te laten ontwikkelen. Jayson moet niets. Hij heeft ruimte om zelf keuzes te maken, verantwoordelijkheid te nemen en afwegingen te maken. Wij fungeren als sparringspartners om hem heen; dát is voor ons talentontwikkeling voor jongeren. Jayson wil er zelf ook iets over vertellen en jullie meenemen in zijn verhaal en belevenissen in zijn droom: professioneel kickbokser worden.

Wie ben ik? Jayson

Mijn naam is Jayson van Ginkel en ik ben 12 jaar oud. In mijn jonge leven heb ik al veel mee gemaakt. Ik vond en vind het soms nog steeds lastig om met het onrecht in deze wereld om te gaan. De wereld is niet altijd eerlijk en dat maakt mij soms verdrietig en boos. Ik voel mij anders en dat is soms best lastig.

Als kinderen en volwassenen de moeite zouden nemen om mij écht te leren kennen, dan zouden ze weten dat ik een gevoelige jongen ben. Respect is voor mij belangrijk. Het zou zoveel makkelijker zijn als mensen zouden leren om respect te hebben voor elkaars verschillen. Het zou voor mij, andere kinderen en ook voor volwassen mensen ruimte geven om écht zichzelf te kunnen zijn.

Respect voor elkaars verschillen, dat maakt hét verschil!

Wat kan ik? Kickboksen

Op mijn 8e ben ik begonnen met kickboksen bij mijn sensei Iwan Pang Atjok Fight Factory Amersfoort-Almere. Sensei is rustig en hij maakt géén onderscheid. Hij ziet mij zoals ik ben en dat voelde als thuis komen. In zijn lessen maakt hij géén verschil tussen de kinderen. Iedereen is gelijk. Hij leerde ons dat kickboksen een sport is waar je begint met respect voor jezelf én dat je altijd respect toont voor een ander. Ook al is iemand anders groter of kleiner, heeft een ander een andere cultuur of afkomst, je toont altijd respect voor elkaar.

Talentontwikkeling

Dromen, durven & heel veel wedstrijdervaring op doen

Het respect dat ik in de buitenwereld miste vond ik bij mijn sensei. Hij had al meer dan 20 jaar vechtsport ervaring en daar keek ik tegen op. Zijn kast met bekers en de vele posters van zijn gevechten in zijn trainingsruimtes gaven mij één doel. Ik wilde beter worden als sensei en daar wilde ik alles voor doen. Er is sindsdien géén dag geweest dat ik niet met kickboksen bezig ben geweest. Ik trainde hard en als er géén trainingen van sensei waren, dan trainde ik thuis.

Wat wil ik? Professioneel Kickbokser worden

Ik weet nog goed dat de vriendin van sensei, Hilda Clevering van CleverCoaching, bij één van de trainingen kwam kijken. Hilda voelde gelijk dat ik een gevoelige jongen ben. Het was heel fijn om met haar te praten. Tijdens mijn wedstrijden was zij er ook en ik werd er rustig van als zij in mijn buurt was. En nu is Hilda mijn eigen Personal Coach en krijg ik begeleiding van haar. Ik kan met alles wat mij bezig houd bij haar terecht en het zorgt ervoor dat mijn hoofd leeg is. Hierdoor kan ik mij nog beter concentreren op mijn sport. Ik kan beter mijn focus vast houden en vol overgave bezig zijn met het kickboksen.

Wat heb ik daarvoor nodig? Trainer, coach, mijn ouders en sponsoren

Sensei, Hilda en mijn ouders zijn op zoek gegaan naar sponsoren voor mij. Ze geloven allemaal in mij en mijn talent én dat geeft mij nog meer vertrouwen. In de buitenwereld word ik nog steeds geconfronteerd met veel onrecht en oneerlijkheid. Én als ik bezig ben met mijn sport, dan voel ik mij begrepen. Ik word gerespecteerd om wie ik ben en dat is voor mij het aller belangrijkste. Ik wil mijn ouders, sensei, Hilda en alle sponsoren bedanken voor het vertrouwen in mij. Het vertrouwen in mij en mijn vechtsport zal ik niet beschamen. Ik draag de logo’s van mijn sponsoren; Fight Factory Amersfoort-Almere, CleverCoaching, Profin Financieel Advies Amersfoort, Tuintotaal.net Soesterberg en Mercuur’s Catering & Events vol trots en met respect. En als de wereld oneerlijk is of als ik onrecht tegen kom, dan weet ik nu dat er mensen zijn die mij zien zoals ik ben, dat zij vertrouwen hebben in wie ik ben en dat zij geloven in mij zoals ik ben. Hard trainen dat blijf ik doen. Ik wil beter worden als sensei. Mijn talent wil ik benutten én vanuit hetzelfde respect als sensei uitstralen naar de buitenwereld.

Uhso,

Jayson van Ginkel

Nieuwsgierig naar mijn trainingen en wedstrijden?

Talentontwikkeling Kickbokstalent Jayson van Ginkel

Trainer en sponsoren

Wil jij meer weten over Talentontwikkeling?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen.