Kickbokstalent Jayson van Ginkel

Kickbokstalent Jayson van Ginkel

Talentontwikkeling: trainingen, wedstrijden & toernooien

Volg hier de talentontwikkeling van kickbokstalent Jayson van Ginkel. Hij heeft één droom: professioneel kickbokser worden.

Kickbokstalent

Wedstrijd: Best of the Best 6 oktober 2018-Wijk bij Duurstede

Wedstrijd: Best of the Best 6 oktober 2018 Wijk bij Duurstede

In de voorbereidingen van mijn wedstrijd heb ik veel getraind met sensei en ook begeleiding gehad van Hilda. Het was nog even spannend of ik een tegenstander zou krijgen. De jongen tegen wie ik moest vechten had een blessure opgelopen en was nog aan het herstellen van zijn arm in het gips. Ik zou of een demo partij krijgen óf een echte wedstrijd. Sensei en Hilda kwamen mij ophalen en hadden de nieuwe sponsorkleding meegenomen. Super blij mee! Ik voelde mij super trots om als écht team in kleding naar Wijk bij Duurstede te gaan.

Nadat ik mij had ingeschreven, de weging had gehad en de arts had bezocht vertelde sensei mij dat ik toch een wedstrijd had. Ik was er ontzettend blij mee, want daar had ik ook naar toe gewerkt in de afgelopen periode. Ik had de 12e partij en het was voor mij best lang wachten. Vlak voor de wedstrijd kreeg ik de blauwe handschoenen en mijn hoofdkap. Ik vecht namelijk nog niet op het hoofd en alleen op het lichaam van de tegenstander, omdat ik 12 jaar ben. Sensei en Hilda stonden in mijn hoek en dat geeft altijd vertrouwen. Mijn tegenstander was 1 jaar ouder dan ik en een klein beetje langer.

De eerste ronde was een beetje aftasten voor mij. Het was een goede tegenstander en we waren erg aan elkaar gewaagd. In de eerste rust sprak sensei mij toe en vol vertrouwen ging ik de 2e ronde in. De scheidsrechter was erg gefocust op wel/ niet tegen het hoofd en die haalde mij en mijn tegenstander een paar keer uit ons spel. De 2e ronde zat ik lekkerder in mijn spel en het voelde echt fijn om zo’n gelijkwaardige tegenstander te hebben. Hij toonde ook respect en vocht goed. In de 2e rust kon ik even bijkomen en ik had écht zin om de laatste en beslissende ronde te vechten. In de 3e ronde gaf ik mijn tegenstander een afduwtrap op het lichaam. Alleen zag de scheidsrechter dit anders. Hij legde de wedstrijd stil en diskwalificeerde mij.

Kickbokstalent

Wedstrijd: Best of the Best 6 oktober 2018-Wijk bij Duurstede

Ik heb een goede partij gevochten en zat lekker in mijn wedstrijd. Combinaties kon ik maken, punten kon ik pakken en ik had genoeg conditie. Ik vond het jammer dat de beoordeling van de scheidsrechter anders was en had ontzettend graag mijn partij afgemaakt. Zelf kijk ik met een tevreden gevoel terug op mijn wedstrijd van gisteren. Ik ben trots op wat ik heb kunnen laten zien. Morgen begint er een nieuwe week met trainen en begeleiding. We gaan samen toe werken naar mijn volgende partij en daar heb ik heel veel zin in.

Uhso,

Jayson

Sponsoren én nieuwe kleding

Voor mijn wedstrijd van zaterdag 6 oktober hebben de sponsoren ervoor gezorgd dat ik nieuwe sportkleding kreeg. Ik heb een nieuw t-shirt, trainingspak en een hoody gekregen. Samen met sensei (trainer) en Hilda (coach) hebben we nu allemaal dezelfde outfit. We zijn één team en daar ben ik ontzettend blij mee en vooral ook trots op. Ik ben dankbaar voor de sponsoren dat zij dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Dank je wel 🙂

Trainer

Iwan Pang Atjok: Team Pang

Fight Factory Amersfoort-Almere

Hoofdsponsor

CleverCoaching

Sponsoren

Profin Financiële en Assurantieadviseurs Amersfoort

Mercuur’s Catering

Tuintotaal.net