Betrokkenheid

Betrokken bij mens en maatschappij

Betrokkenheid en samenwerken zit verankerd in onze organisatie en in de persoonlijkheden van onze Clever Coaches. Dit komt tot uiting in onze Coaching, Training en Workshops, maar ook door onze betrokkenheid bij mensen en onze samenleving.

Clever Coaching ondersteunt met regelmaat, belangeloos en vrijwillig interessante initiatieven. Dit zijn initiatieven waarmee mensen door Coaching worden geholpen om hun doelstellingen te bereiken.

Betrokkenheid in verschillende projecten

Stichting Broodje Hagelslag in Almere

Betrokkenheid Stichting Broodje Hagelslag Almere

Stichting Broodje Hagelslag Almere

 

Eind 2015 kom ik in contact met Cindy Hoebdar-Ten Broek van Stichting Broodje Hagelslag in Almere. Zij zet zich vanuit de stichting in voor jongeren die door omstandigheden buiten de samenleving dreigen te vallen. De Stichting biedt jongeren een fantastische kans om (weer) een volwaardig lid van de maatschappij te worden.

De slogan van Stichting Broodje Hagelslag sluit volledig aan bij de eigen dienstverlening van CleverCoaching; “We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen”. De basis voor een fantastische samenwerking tussen Stichting Broodje Hagelslag en Clever Coaching. Hilda zet zich ook in 2016 als kunstenaar en coach in voor de jongeren van Stichting Broodje Hagelslag.

Coach4More Deltion College in Zwolle Betrokkenheid Deltion

Het Deltion College verzorgt beroepsonderwijs op middelbaar niveau, voor 13.000 jongeren en volwassenen. Als voor een student studie-uitval (of studievertraging) dreigt, heeft de student de mogelijkheid om via Coach4More ondersteuning van een Clever Coach in te schakelen.

Doelstelling
Clever Coaching is trots mee te mogen werken aan de doelstelling van Coach4More: ‘het laten slagen van studenten zodat zij beschikken over een goeie uitgangspositie. Met een diploma op zak naar een succesvolle start op de arbeidsmarkt en de maatschappij in het algemeen.’

Coaching om studie-uitval/ studievertraging te voorkomen
Clever Coaching heeft sinds 2010 diverse studenten mogen ondersteunen met de doelstelling studie-uitval te voorkomen en samen te werken aan de oorzaken die hieraan ten grondslag liggen. Na een intake gesprek met de student wordt gekeken of de benodigde klik aanwezig is. Is dit het geval dan wordt een coachingsovereenkomst getekend.

Hierin Betrokkenheid Coach4Moreworden afspraken en doelstellingen vastgelegd en er wordt een pad uitgezet naar een eindresultaat. Het traject eindigt wanneer zowel Clever Coach als en student het gevoel heeft dat de ‘problematiek’ een plek heeft en de geformuleerde doelen zijn bereikt.

De problematiek waarmee Clever Coaching bij dit project te maken krijgt zijn divers. Het plannen en organiseren van een studie is een factor, maar ook oorzaken met betrekking tot de situatie thuis of financiële problemen zijn aan te wijzen als oorzaak waardoor studieresultaten achterblijven.

Kerst actie CliniClowns 2013 & Kerstactie 2015: Jouw wensen voor het nieuwe jaar?

Betrokkenheid

“Wensenactie Clever Coaching”

In de afgelopen jaren hebben we rond de feestdagen met veel succes onze wensenactie ingezet. De wensenactie van 2013 was gekoppeld aan een inzameling voor de CliniClowns. Door jullie wensen hebben wij vanuit Clever Coaching een persoonlijke donatie aan de bijzondere clowns van de CliniClowns kunnen doen.

De wensenactie, die we elk jaar opzetten heeft één doel. De winnende wens en persoon kosteloos coachen om zijn/ haar wens in het nieuwe jaar te realiseren.

In 2013 is de wensenactie gewonnen door mevrouw M. van der Velden “Ik wens voor een goede vriendin een geweldige coach, om haar te helpen weer sterk in het leven te staan na alle ellende die ze heeft meegemaakt.”

In 2015 is de wensenactie gewonnen door mevrouw M. Koster “Mijn wens is voor mijn man. Hij is heel gemeen ontslagen een heeft echt een fijne nieuwe baan nodig om zich gelukkig te voelen.”

De wens van M. van der Velden hebben we in het jaar 2014 gerealiseerd. In 2016 zullen we ons volledig inzetten om de wens van mevrouw M. Koster te gaan realiseren.

BCIP-TrainingenBetrokkenheid BCIP Trainingen

Sinds 2011 werken BCIP-Trainingen en Clever Coaching samen om elkaar te versterken. We hebben al diverse fantastische projecten samen gedraaid. Het verzorgen van trainingen, coaching en consultancy in communicatie, assertiviteit, empowerment, acquisitie en sales.

BCIP Trainingen_30122015-awardIn 2011 ontvangt BCIP-Trainingen voor de empowerment trainingen een award.

Het succes van de trainingen blijft in de noordelijke provincies niet onopgemerkt. Er verschijnen publicaties in de dagbladen over de successen van de trainingen. De eerste samenwerking was voor de Gemeente Coevorden. Dennis Coelingh van BCIP-Trainingen en Hilda Clevering van Clever Coaching verzorgen de training samen. Samen versterken ze elkaar en na het eerste succes in 2011 werken beiden nog steeds met veel plezier samen.